Lentediner Kaapvaart


LENTEDINER KAAPVAART


Op zaterdag 22 februari 2025 kan u deelnemen aan het herfstdiner van het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie. Het lentediner vindt plaats in de Uilenspiegel, Korte Kruisstraat 3, 9000 Gent. Tijdens het diner zal dr. Wim De Winter (KU Leuven) een tafelrede voorzien over kaapvaart. Het diner start om 18.30 uur, de deuren openen om 18 uur.

.


Menu


Voor het hoofdgerecht kan u kiezen uit verschillende gerechten:

  • lasagne (vegetarisch),
  • stoverij met slaatje of
  • gebakken zalm met garnalenbisque & warme groentjes

Nagerecht:

  • Gentse vlaai of
  • dame blanche.

.


Inschrijving


U kunt zich tot en met zondag 16 februari 2025 voor het Ifese Lentediner inschrijven via dit formulier. Deelname aan het diner kost 27 euro per persoon. Drank is niet in de prijs inbegrepen. U kan de betaling uitvoeren op onze rekening: IBAN BE35 7310 5284 2137 BIC: KRED BE BB. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot de algemeen directeur, Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Dr. Wim De Winter studeerde geschiedenis aan de UGent, waar hij in 2021 een doctoraat verdedigde over de Oostendse Compagnie. Sindsdien werkt hij als postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven en als gastprofessor aan de UGent. Daar doceert hij o.a. over de geschiedenis van interculturele contacten, de historische antropologie van de middeleeuwen en de vroegmoderne tijd en  perspectieven op wereldgeschiedenis.