Lezing Ketters

 


LEZING KETTERS


Op donderdag 27 februari 2025 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. Kring Historia een lezing met dr. Ortwin Huysmans (KU Leuven) over ketters. De activiteit behoort tot de lezingenreeks over christelijk denken. Ze zal in Leuven plaatsvinden, starten om 19.30 uur en eindigen om 21.00 uur. Nadien is er de gelegenheid om na te praten op café.

.


Inschrijving


U kunt zich inschrijven voor deze lezing via dit formulier. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot onze algemeen directeur Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Dr. Ortwin Huysmans behaalde een master in middeleeuwse geschiedenis aan de KU Leuven en de UniversitĂ  degli Studi di Roma III in 2012 evenals een master in internationaal management aan de Vlerick Business School in 2018. Het onderzoek van doctor Huysmans focust op de tiende- en elfde-eeuwse bisschoppen, de kerkelijke sancties, de post-Karolingische politiek, het monasticisme en het lordship in het West-Frankische Rijk en Lotharingen. Aan de KU Leuven doceerde hij tot 2023 als deeltijds docent zowel over de geschiedenis van de middeleeuwen als een verdiepend vak de kerk en religie in de middeleeuwen.