Ifese verwelkomt nieuw bestuurslid, Lukas De Coninck


Ifese verwelkomt nieuw bestuurslid


Ifese-bestuurslid Lukas De Coninck tijdens de lezing over Karl Popper bij Ifese

 

Het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) verwelkomt een nieuw lid in zijn raad van bestuur, Lukas De Coninck.

Ifese tracht inzichten uit verschillende academische disciplines over waarden en instituties toegankelijk te maken. Haar raad van bestuur bepaalt op welke wijze dit gebeurt door educatieveonderzoeks– en studentenprogramma’s vast te leggen en deze in samenwerking met de vrijwilligers uit te voeren. De raad van bestuur omvat daartoe zowel academici als niet-academici uit verschillende disciplines. Gisteren werd ook Lukas aan dit orgaan toegevoegd.

Lukas woonde in 2023 voor het eerst een activiteit van Ifese bij, namelijk de lezing over burgerschap aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien nam hij deel aan verscheidene educatieve activiteiten, zoals lezingen, webinars en seminaries, waaronder het seminarie over het beleid van de rechter. Datzelfde jaar nog sloot hij zich bij Ifese aan als vrijwilliger.

Als vrijwilliger verzorgde Lukas initieel de socialemediaposts voor de activiteiten van Ifese. De laatste jaren voorziet hij ook telkens de bekendmaking van de Montaigne-wedstrijd bij de professoren van de Vrije Universiteit Brussel. Sinds hij rechten studeert, ondersteunt hij als student-onderzoeksassistent de onderzoekers door opzoekingen te verrichten, bijvoorbeeld over (i) de Grondwettelijke regels inzake retributies en (ii) de vernietigingsberoepen t.a.v. wetgevingshandelingen bij het Hof van justitie. Tot slot verzorgt hij reeds enige tijd mee de boekhouding van Ifese. Daar is hij o.a. betrokken bij de afhandeling van de fiscaal aftrekbare giften.

In 2022 behaalde Lukas een master in de moraalwetenschappen aan de VUB, met een thesis over Hannah Arendts theorie van de politieke actie. Thans studeert hij rechten aan de VUB en ULB.

Wilt u zich ook graag engageren bij Ifese? Bekijk dan deze pagina. Alle talent is welkom.