Ifese verwelkomt nieuw bestuurslid, Alexander De Vroede


Ifese verwelkomt nieuw bestuurslid


Ifese-bestuurslid Alexander De Vroede tijdens zijn studentenpresentatie over Brusselse instellingen bij Ifese

 

Het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) verwelkomt een nieuw lid in zijn raad van bestuur, Alexander De Vroede.

Ifese tracht inzichten uit verschillende academische disciplines over waarden en instituties toegankelijk te maken. Haar raad van bestuur bepaalt op welke wijze dit gebeurt door educatieveonderzoeks– en studentenprogramma’s vast te leggen en deze in samenwerking met de vrijwilligers uit te voeren. De raad van bestuur omvat daartoe zowel academici als niet-academici uit verschillende disciplines. Gisteren werd ook Alexander aan dit orgaan toegevoegd.

Op zaterdag 29 oktober 2022 nam Alexander voor het eerst deel aan een Ifese-activiteit. Het betrof een studiedag over democratie. Nadien woonde hij verschillende andere activiteiten bij, waarop hij de vereniging en haar leden beter leerde kennen. Vanaf december 2022 engageerde hij zich ook bij Ifese als vrijwilliger. Hij trad op 20 april 2024 tevens toe tot de algemene vergadering.

Als vrijwilliger organiseerde Alexander vooreerst enkele beroepsopleidingen. Vorig academiejaar betrof het het webinar over het zogenaamde volksberoep. Dit semester is het een webinar over de scheiding der machten, dat op 11 december 2024 zal plaatsvinden. Daarnaast organiseert Alexander elk semester een diner met tafelrede. De eerstvolgende editie is het Ifese lentediner van 22 februari 2025 te Gent, waarop een tafelrede wordt verzorgd over Kaapvaart. Afgelopen zomer voorzag hij ook een studentenpresentatie, waarin hij zijn masterthesis voorstelde over de Brusselse instellingen. Tot slot verzorgt hij de publicaties in het Belgisch Staatsblad.

(Lees verder onder de video)

Alexander studeerde rechten met als specialisatie publiekrecht aan de Vrije Universiteit Brussel. Momenteel volgt hij een LL.M.-opleiding aan het Europacollege, waar hij zich specialiseert in Europees recht.

Wilt u zich ook graag engageren bij Ifese? Bekijk dan deze pagina. Alle talent is welkom.