Webinar Al-Farabi


WEBINAR AL-FARABI


Op donderdag 7 november 2024 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaalwetenschappelijke Educatie (Ifese) i.s.m. Kring Eoos een webinar over Al-Farabi met dr. Michiel Leezenberg (Universiteit van Amsterdam). De activiteit zal online plaatsvinden en vangt aan om 19.30 uur.

.


Thema


Al-Farabi (870-950) was een invloedrijke islamitische filosoof en wetenschapper. Hij wordt vaak de “tweede meester” genoemd, na Aristoteles, vanwege zijn bijdragen aan de filosofie en logica. Al-Farabi schreef o.a. over metafysica, politiek en muziek. In dit webinar zal ik een inleiding geven in zijn hoofdwerk, De deugdzame stad, en de invloed bespreken die hij op latere denkers binnen en buiten de islamitische wereld heeft gehad.

.


Inschrijven


U kunt zich inschrijven voor dit webinar via dit formulier. De ingeschrevenen zullen de dag van het webinar een deelnemerslink ontvangen. Wie bijkomende vragen heeft, kan zich richten tot onze algemeen directeur Jitte Akkermans (jitte.akkermans@ifese.be).

.


Spreker


Dr. Michiel Leezenberg studeerde klassieke talen, filosofie en algemene taalwetenschap. Hij behaalde zijn doctoraat met een proefschrift over ‘Contexts of Metaphor’. Thans werkt hij als universitair hoofddocent bij de afdeling wijsbegeerte van Universiteit Amsterdam. Daar doceert hij onder meer niet-westerse filosofie en de geschiedenis en filosofie van de geesteswetenschappen. Recent bracht hij bij uitgeverij Boom vertalingen uit van ‘De deugdzame stad van Aboe Nasr al-Farabi’ en (met Mieke de Vos) van de bewaard gebleven fragmenten van vrouwelijke Griekse filosofen uit de oudheid.